dag 23  Aqaba, Amman, Amsterdam

Dag 23, vrijdag, 11-08-2007

Na het ontbijt en het inpakken hebben wij nu voor de kamerjongen een vouwwerk van handdoeken gemaakt, met wat JD's ertussen, zo mooi als hij ze vouwt lukt ons in de verste wegen niet, maar het is met goede bedoelingen.
7.15 Uur vertrekken we met de bus naar het King Hussein International Airport van Aqaba; met een tweepropellorvliegtuig, een bus met vleugels,  vliegen we in ± 35 minuten naar Amman. Snel krijgen we nog cake en jus d'orange en genieten we van het zicht over Wadi Rum en de rest van Jordanië. Op het vliegveld, koffie drinken, rondlopen in de DutyFreeShop en dan het vliegtuig in naar Amsterdam. Het is gelukkig super helder weer en we vliegen over Cyprus, Rhodos, Samos en Bodrun, vanaf de Balkan begint de bewolking en turbulentie, gordels vast,.... het valt allemaal best wel mee. Boven Nederland schapenwolkjes en in beeld zijn Paleis het Loo, Muiderslot, Markerwaard, Flevoland, Pampus en de Vinkeveense Plassen. Goede rustige landing, douane, bagage laat op zich wachten, er zijn problemen met de band en na een dik half uur komen de tassen uit Aqaba eraan. Volgende controle en ondanks alle terrorismebestrijding en hevige controles zien een aantal mensen toch kans Dode Zeewater en Dode Zeemodder in flessen door de douane te loodsen. Terrorismebestrijding?
Het was een geweldige belevenis deze landen en laat ze maar roepen over "het As van het Kwaad", de inwoners zijn vriendelijk en gastvrij en het barst er van de cultuur.
           
                                        Ma Salemeh                           Máa Saláma

meer foto's pijl naar links Index