dag 2 Ban Houay Xay

Dag 2, donderdag 13-07-2006

Met het vliegtuig zijn we in Bangkok aangekomen en hier moeten we met een binnenlandse vlucht naar Chiang Rai. Het kost enige moeite om onze bagage naar deze vlucht te regelen. We zijn vermoeid, na het avondeten 3 films gezien, ± twee uur geslapen en toen weer ontbeten en het staat hier voor ons gevoel niet echt helder aangegeven. Een medewerker van Thai Airlines brengt ons naar de transferbalie en een gedeelte van de groep heeft samen met ons zo de bagage geregeld, we krijgen een geweldige sticker op onze kleren en we worden naar de wachtruimte begeleid. Daar kunnen we door naar het vliegtuig en de rest blijkt er al in te zitten, hun procedure kostte achteraf toch wel minder tijd. We zitten allemaal bij elkaar en worden verwelkomd met een soort kiphamburger, dus eten maar weer!

In Chang Rai staat Sandra, onze reisbegeleidster voor de komende 30 dagen, al klaar op het vliegveld. De bagage gaat in een pick-up en wij in twee busjes. Twee mensen zijn in Nederland gebleven, één had net een botbreuk opgelopen en de groep bestaat nu dus uit 16 mensen. 
In
Chiang Rai hebben we nog even water en gevulde stokbroden gehaald en daarna rijden we ± 2½ uur naar de grenspost aan de Mekong.


bootjes

Daar formulieren ingevuld om het land uit te gaan en toen meteen met twee longboats naar Ban Houay Xay aan de overkant gevaren, alwaar we met het voor ons toen nog onbekend in de oren klinkende ‘sawadee’ worden verwelkomd door Manna, onze Laotiaanse gids. We krijgen hier natuurlijk meteen weer formulieren om Laos binnen te komen, die meteen door de douane zijn afgehandeld. Te voet gaan we naar ons guesthouse “ Aramid ”, een rij twee-onder-één-kap- hutjes met tuintje langs een pad. Ieder huisje heeft een slaapkamer met een goed werkende fan en een douche met toilet. Het is erg knus hier en we zijn door de altijd lachende Manna verwelkomd in de “eetzaal “ onder het genot van fris en heerlijk koel Laobeer.
We hebben van alles te horen gekregen over wat ons de komende dagen te wachten staat en er is ons op het hart gedrukt geld te wisselen, aangezien we de komende dagen geen flappentap- pers, dan wel andere mogelijkheden van geldopname zullen tegenkomen. 
We zijn na ons Laotiaanse bankexperiment gelukkige miljonairs met ons bezit van 11.712.000 Kip. We voelden ons in de bank wel erg ongelukkig toen er op gewezen werd wel alles te tellen, dit duurde dus enige tijd. Hierna lekker onder de douche, scheren, even uitrusten en daarna uit eten bij het Riverside Restaurant, waar Sandra allerlei Laotiaanse lekkernijen had geregeld. Aan de Mekong hebben we genoten van de dis en het prachtige uitzicht over de rivier. Daarna naar de hut en slapen, want morgen vertrekken we vroeg.

terras


meer foto's pijl naar links Index pijl