dag 19  Kong Lor grotten

Dag 19, zondag 30-07-2006

 

Half vijf wakker, de regen komt met bakken tegelijk uit de hemel en tegen 7 uur komt Sandra zeggen dat we een uur later vertrekken vanwege de regen. Na het ontbijt vertrekken we rond 9 uur naar de grotten van Kong Lor en het klaart gelukkig op. Totdat we allemaal in de boten zitten en het weer gestaag begint te miezeren, ondanks dat is het gezellig onderweg met Kong Lor grot  Wouter en Manna in de boot. Bij een bepaald  dorp aan de rivier moeten we boten verwisselen  en gaan we in groepjes van twee met een roeier  voor en een bootsman achter in de kano. Bij de  grotten aangekomen komt er een kolkende  massa  water uit de ingang, daar zeg je gewoon  u tegen.  De voorste boot met Wouter & Veerle  schiet  snel een inham bij een strandje in, daar  loopt  een trap omhoog langs de rotsen, onze  boot komt  met veel gemanoeuvreer een stukje  verder en is  moeilijk in bedwang te houden, maakt dus even water, lekker nat kontje. Kaat en ik moeten ons uit de boot in het water wringen, tussen twee rotsblokken door de trap op. Het is een prachtig geweld dat zich de grot uitperst en we horen allemaal geroep vanuit de andere boten, deze blijven in de kom hangen en keren. Wij lopen een stuk de grot in en zien duidelijk dat dit veel te gevaarlijk zal worden, de tocht wordt helaas door dit natuurgeweld afgeblazen, het heeft de laatste dagen gewoon te veel geregend. En we zien dus weer alle vissers, kinderen, dorpjes, boomzagende timmerlieden planten en water en gaan i.p.v. een picknick in de grot, nu dus lekker lunchen op de veranda. 
’s Middags met Marion en Veerle naar het dorp gelopen, dit is een hele toer, want echt alles staat blank en we verdwijnen soms tot aan de kuiten in de modder. Bij een ‘winkeltje’ koekjes gekocht, rijststampende vrouwen, zwangere karbouw, kapokpluizende vrouw
kapoken en koeien met prachtige bamboe bellen gezien, maar het blijft  allemaal modderig, nat en triest ondanks  de vriendelijke dorpsbewoners. Terug  gekomen in Sala Hin Boun gekletst tot  borreltijd, heerlijke vissoep, varkens-  laab, sticky rice en gefrituurde  vis  gegeten. Goed nagetafeld met Rob,  Dini  en Sandra over alle belevenissen  tot nu  toe en nu lig ik onder de klamboe  met  de  geluiden van krekels en de rivier  buiten. Hopelijk is het morgen droog en  kunnen we genieten van de tocht terug  over de Nam Hin Boun.


meer foto's pijl naar links Index pijl